F Ö R S T A A D V E N T

 
 
 
 
Jag vaknade först vid kl 10 idag,  men tyckte att jag lika gärna kunde somna om! De gjorde jah, vaknade runt kl 13.00 och då tyckte jag att jag kunde kliva upp och göra ett ryck :)
 
Johan och jag bestämde oss för att åka och kolla efter en plastgran! En fin en, då vi tidigare lånat mammas gamla, den ser ut lite som att den har skabb och de bara faller av den.. hahaha! Så, nu äntligen då man har ekonomi behöver vi inte längre låna den stackarn. Vi kollade först runt på olika hemsidor, om de skulle vara finare granar att skicka efter, men då vi såg att de hade hemma på biltema, åkte vi dit i rask fart! 
 
 
 
 
 
 
 
 
Granen kostade 699:- och såg lite mer realistisk ut :) 
Och då den var nermonterad i tre delar så gick den in i baksätet på bilen, lätt. Vi hittade också "istappar" i akryl (tror jag de var) som var väldigt fina juldekorationer! De blir en tur till dit för att köpa flera att kunna hänga i granen. Det är bara några få centimeter mellan spiran och taket, så de var en väldigt hög och bred gran också.
 
 
 
 
Och medans vi var i farten åkte vi ner mot Ica Maxi i Birsta för att köpa lite vit mossa, de vart tre påsar, + en grå julgransmatta, silver spira, julgranskulor i silver,  rosé, guld, brons och brunt. Och såklart fick lite snö på burk också följa med hem, vi hade tänkt spraya topparna på granen, men de behövdes inte då de vart super mysigt ändå!  
 
 
 
Vi var också på DollarStore, där fick de bli en lång ljusslinga, blockljus och polkagrisar att dekorera med :)
 
 
 
Påvägen hem ringde pappa och sa att han och grannen Henrik var i krokarna, så de ville titta förbi på en kopp kaffe mot kvällen. Så fort vi kom hem så började Johan med att sätta ihop granen, då jag dammsög och skurade golv. Sedan satte jag mig och trädde tråd på julgranskulorna. Vi dekorerade granen tillsammans.
Sen plockade vi upp två flyttlådor från källaren med andra julsaker och textiler :) bytte gardiner, dukar och hittade stjärnorna (man trär på lamporna) till fönstren. Vi åt lite snabbt resterna från igår, och sedan kom pappa över :)
 
 
 
 
Såå mysigt! Så visade han kort på två små katter som flyttat hem till dom nu i november!! (Tror jah att de var). Man blir sugen på att skaffa sig en till katt, men då vi bor lite mindre nu är sist, så är de kanske bäst att vänta med en tredje katt tills vi har ett hus och de har möjligheten att gå ut om de skulle bli för mycket inne :) 
 
Pappa och jag pratar mycket kök, mat och min kockutbildning, jag får mycket coachning av honom, och de är guld värt! 
Vi fikade lite bulle och dricka de tog med sig och en kopp kaffe :) De åkte för ett tag sedan och nu är de dags att slå igen ögonen! 
 
Hoppas ni haft en fin första Advent, och har så roligt med pysslandet och pyntandet!
 
~Kramar 
RSS 2.0